HTML

Erika és Judit a Caminon

Életem talán legnagyobb kalandjára készülök, 2011. április 20-án elindulok a Szent Jakab zarándokútra.

Friss topikok

Linkblog

12. nap: Ages- Burgos 24 km

2011.05.03. 19:34 armaiera

2011.05.03. (kedd)

Burgos csodálatos. A Katedrális pompáját és monumentalitását képtelenség befogadni és felfogni. Nagyon fáradtak vagyunk és mindig fázunk. Ma kétszer is elkapott bennünket az eső, sárban, nagyon nehéz terepen ballagtunk. De a 24 km-t viszonylag könnyen bírtuk.

Az este kellemesen telt el. A szobát jól bemelegítettük villanyradiátorral és nagyon sokáig beszélgettünk. Öten aludtunk együtt magyarok, a „züllöttképű német” szobatársunk kocsmázott, így senkit sem zavartunk. Nagyon jól és mélyen aludtam az éjjel, reggel úgy ébresztettek a többiek.  Szemerkélt az eső, ezért beöltöztünk esőruhába. Mire elindultunk volna, az eső el is állt, így az esőruhát levetettük.  E kis plusz munka ellenére is szokásunk szerint negyed nyolckor elindultunk. Kicsit keveregve értünk ki a faluból, ami már magában is művészet volt, mert volt a falunak 2 rövid utcája egy tere és 55 lakosa. Négyen együtt indultunk, István, Ernő és mi ketten. Péter még az ágyban lustálkodott.

Együtt, de mégis külön ballagtunk: elöl Ernő, majd Jutka és István. Én hátul lemaradva fényképeztem

A két fiú rövidesen elhúzott előre, így Jutkával ketten bandukoltunk. Fél óra múlva volt az első falu, majd további 2 óra múlva a második. Közben ismét eleredt az eső.

Meredek, köves emelkedő és még az eső is esett

 

A terep is jó nehéz lett, meredek emelkedő volt egy darabon, majd  köves völgymenet következett, végül egy sáros úton értünk Cardenuelába. Itt tértünk be a bárba, ahol Ernő és István már kávéztak. Mi is rendeltünk egy nagy adag tejeskávét. Finom volt és meleg, de 3 eurot fizettünk érte. Itt ettem meg a tegnap vett bagettem maradék felét. Volt hozzá sajtom is. A bárból egy rövid pihenő után  a fiúkkal együtt indultunk tovább. Rövidesen Péter is csatlakozott hozzánk. Ő mindig később indult, de útközben utolért bennünket. Ernő volt a legfürgébb, ő járt mindig az élen, de a kritikus kereszteződéseknél mindig megvárt.

Burgos felé közeledve két útvonal közül választhattunk. A szebbnek leírt mellett döntöttünk az ipartelepen keresztül vezető aszfaltút helyett. Ez egy füldút volt, de olyan sáros, hogy alig bírtunk lépni. Lementünk az útról a vetésre, de ott meg köves volt, tehát maradt a sár. Mint a disznók, úgy érkeztünk meg Burgos elővárosába. Írta a könyv, hogy rosszul jelzett a Camino Burgosban, hát kicsit el is keveredtünk, de kaptunk útbaigazítást. Nagyon hosszan ballagtunk a városon keresztül, végig öten voltunk,  magyarok. 

Az üres padnál egyszerre rogytunk le egy kicsit pihenni

 Megérkeztünk Burgos elővárosába: Jutka, István, Ernő, én

és Péter

Egyik pillanatról a másikra beborult az ég, villámlott és dörrent egy hatalmasat, majd elkezdett szakadni az eső. Gyorsan esőkabátba bújtunk és behúzódtunk egy kapualjba. Kiadós eső volt jéggel. Amikor kicsit csendesedett az idő, mentünk tovább. Jó sokára láttuk meg a katedrális épületét, annak közelében volt a szállás is. Ez egy hatalmas felújított szálló volt, nagyon szép. A harmadik emeleten elsőként kaptunk ágyakat. Zuhi, mosás, pakolás, lábápolás…. A szokásos ceremónia.

Kis pihenő után elindultunk a városba. Egy kebabosnál ettünk, mindegyikünk ugyanazt, 6 euroért egy-egy hatalmas tálat. Egy részét megint elcsomagoltattam, nem bírtam megenni. Jó lesz holnapra! Sétáltunk egyet a városban, megnéztük a katedrálist. Hát ilyet még nem láttam! Hatalmas, befogadhatatlan, felfoghatatlan pompa és gazdagság.  Most Ernő volt a legfáradtabb és  mindegyikünk nagyon fázott. Hazamentünk, vagyis a szállóra, ittunk egy forró teát és bebújtunk az ágyba. Szomszédos ágyakon aludtunk, Jutka és én alul, felettem Ernő, Jutka felett István. Péter a szomszédban felül.

295 km van mögöttünk. HIHETETLEN!!!!

Burgos - Katedrális

 

Városnézőben

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://armaiera.blog.hu/api/trackback/id/tr652875255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pilda 2011.05.03. 21:19:12

Sziasztok! Sajnáljuk, hogy ilyen vacak időtök van, habár most nálunk sem jobb!(Igaz, hogy mia házban vagyunk!)Úgy tünik, hogy egyre jobban belejöttök a gyaloglásba, ez a 300 km is már nagyon szép teljesítmény!Kitartás!puszi

Kojutka 2011.05.03. 21:41:57

Szervusztok!Izgatottan olvasom a beszámolóitokat és ismeretlenül is nagyon drukkolok és szorítok értetek.
Barátnőm hívta fel a figyelmemet Rátok,mert tudja,hogy dédelgetett álmom nekem is ez az út.Ezzel szeretném elkezdeni a nyugdíjas életem,Még van egy évem,hogy felkészüljek rá.Képzeletben most azért végig járom Veletek én is.
Sok-sok erőt kívánok hozzá és jobb időt!Üdv

b.juli55 2011.05.05. 13:03:06

Szia Erika! Csak néhány sor abból, amit szeretnék mondani. Látom az idő nem a legkedvezőbb mégis már mögöttetek van a 300km. Puszi
"Adj neki erőt, amikor elgyengül,védelmezd veszély közben,oltalmazd az út során,"
süti beállítások módosítása