HTML

Erika és Judit a Caminon

Életem talán legnagyobb kalandjára készülök, 2011. április 20-án elindulok a Szent Jakab zarándokútra.

Friss topikok

Linkblog

29. nap: Hospital da Cruz- Mélide 28,5 km

2011.05.25. 21:55 armaiera

2011.05.20.

 Holnapután Santiagoban leszünk!!!!

Az önkormányzati szállás kifejezetten jó volt. Végül 13-an lettünk a szobában, este még többen érkeztek, de még így is több üres ágy maradt. Nem volt nagy horkolás, nyugis, jó hely volt, annak ellenére, hogy este fél tízig füvet vágtak, reggel korán meg a közeli országúton a kamionok robogtak. Hat után nem sokkal keltünk és megint 7-kor indultunk.  Az olasz fiú meg sem moccant mellettünk, úgy aludt, mint a bunda, pedig azt mondta az este, korán akar indulni, mert be akarja hozni a sok lemaradását.

Nagy köd volt és elég hűvös. Pár kilométerre volt egy nyitva levő bár, Jutka ott kávézott egyet. Biztosan nagyon szép lehetett a táj, de 10 óráig csak a ködöt láttuk.

Sűrű ködben indultunk

11 óra előtt nem sokkal megláttunk egy nagy étterem-szállót, ott ettünk 1-1 tojásos szendvicset és ittunk 1-1- kávét. Finom és jó nagy volt a szendó, felét eltettem későbbre.

Szép helyeken ballagtunk, folyamatosan le-fel. A könyv szerint 380 m emelkedés és 600 m ereszkedés jutott a mai napra. Először aszfalt utakon, majd erdei és földutakon ballagtunk.  Az idő nagyon kellemes lett, de már a reggeli ködben úgy megizzadtunk, hogy mindenünk csupa víz volt, ezért amikor megálltunk, fáztunk.  Megjelentek az eukaliptusz erdők, nagyon érdekesek.

A kis falvakban még mindig az állattartás dominál, rengeteg volt az istálló, a tehén és a tehénlepény is. Alig találkoztunk ismerőssel, de mindenki és mindenhol barátságosan köszönt.

Romos épületek

A falvakban még mindig az állattartás jellemző

Jutka továbbra is sokat morgott, igyekeznem kellett, nehogy rám is rám ragadjon. Egyre kevesebbet beszéltünk, nagyon fáradtak voltunk és egyre gyakrabban jártak a gondolataink otthon.

Melidebe érkezve, az alberget is megtaláltuk. Ez egy 130 személyes, hatalmas tömegszállás volt. Sajnos a konyha itt sem volt felszerelve, ugyanúgy, mint az előző galíciai XH szállásokon. A szép konyha megvolt, de nem voltak edények. Szerencsére volt bolt a közelben, ismét egy szupermarket. Bevásároltunk és jól bevacsoráztunk.

Este István, a magyar zarándoktársunk küldött SMS-t, megérkezett Santiágoba. Holnapután mi is ott leszünk!

Köves út

 

Kétoldalas kőkereszt az erdőben a 17. sz-ból- egyik oldalán Krisztus a kereszten, a másik oldalán Szűz Mária.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galíciára jellemző magtár  a "horreo"

 

Múlt és jelen, egymással szemben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://armaiera.blog.hu/api/trackback/id/tr662932859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása